Cv-installatie

Vloerverwarming

Vloerverwarming wordt ervaren als een van de meest aangename vormen van verwarming. Door de gelijkmatige warmtestraling vanuit de gehele vloeroppervlakte, is de warmte-afgifte overal gelijk. Vloerverwarming is tegenwoordig ook prima te combineren met natuursteen en zelfs houten en/of pvc vloeren.

Of u nu kiest voor in gefreesde leidingen of de elektrische variant voor in de badkamer: alles wordt compleet aangelegd, geïnstalleerd en afgemonteerd. Ook stellen we de thermostaat perfect af op uw wensen, zodat u 24/7 geniet van een heerlijk klimaat.

Voordelen
Vloerverwarming kan toegepast worden als hoofd- of bijverwarming. Kiest u voor hoofdverwarming, dan zijn radiatoren vrijwel niet meer nodig. Hierdoor heeft u meer vrijheid bij het inrichten van uw woning. Daarnaast resulteert vloerverwarming in energiebesparing doordat de thermostaat gemiddeld twee graden lager gezet kan worden.

Radiatoren

Optimaal wooncomfort is belangrijk. Radiatoren zijn daarvoor een uitstekende oplossing. Radiatoren zijn verkrijgbaar in talloze kleuren, maten, afmetingen en designs.

Het meest voorkomende type is de paneelradiator. Deze radiator heeft een vlakke voorplaat en zorgt voor een snelle warmteafgifte in de desbetreffende ruimte.
Ook een ledenradiator behoort tot de mogelijkheden. Deze radiator is uitstekend geschikt voor hoge ruimtes waar veel warmte nodig is om de desbetreffende ruimte te verwarmen.

Daarnaast is er ook een elektrische radiator. Een goed alternatief wanneer er geen aansluiting is voor warm water. Deze radiatoren worden vaak toegepast in de badkamer als bijverwarming.

Tegenwoordig zijn de designradiatoren één van de nieuwste trends. Klanten die waarde hechten aan een mooie vormgeving is deze radiator uitstekend geschikt.

Een belangrijk onderdeel is het waterzijdig in laten regelen van radiatoren. Dit zorgt voor een optimaal wooncomfort en een besparing op verbruik wordt op deze wijze gerealiseerd.

logo

Convectoren

Optimaal wooncomfort is belangrijk. Convectoren zijn daarvoor een uitstekende oplossing. Convectoren zijn net als radiatoren verkrijgbaar in talloze kleuren, maten, afmetingen en designs. Alleen het enige verschil is de werking. In vergelijking met een radiator produceert een convector geen stralingswarmte maar een convectiewarmte. Dit zorgt voor een gelijkmatige verwarming van de woning.

De werking van een convector is relatief eenvoudig te noemen. De convector zuigt koude lucht aan uit de omgeving en warmt deze op. Warme lucht stijgt, koelt en daalt vervolgens af waarna het proces zich herhaalt.

Ten opzichte van de stralingswarmte is het voordeel hiervan dat de omgeving gelijkmatiger wordt opgewarmd.

Indien u nog niet over een warmtepompinstallatie beschikt zijn bovengenoemde convectoren mogelijk. De HR-ketel werkt dan op de laagste watertemperatuur, dus op zijn hoogst rendement. Op deze wijze bespaart u direct op de energierekening. Elk moment kunt u omschakelen naar een installatie met een warmtepomp. Een Dynamic Boost Hybrid-Systeem wordt dan toegevoegd.

Daarnaast zijn er een aantal belangrijke feiten te noemen:
- Energiezuiniger. Minimaal 16% zuiniger dan paneelradiatoren en 5% zuiniger dan vloerverwarming.
- Minder temperatuurschommelingen. De radiatoren zijn snel en beter in te regelen.
- Veilig. Een lage aanraaktemperatuur. Een ideale oplossing voor scholen, zorginstellingen of ruimtes waar kinderen aanwezig zijn.

De convectoren met een hybride oplossing hebben ook het vermogen om een ruimte snel te koelen. Let op! Indien gecombineerd met een warmtepompinstallatie. Bovengenoemde convectoren zijn voorzien van een automatische sturing met sensoren. De juiste werkingsstand wordt geactiveerd waardoor u in ieder seizoen verzekerd bent van een optimaal binnenklimaat.

Overweegt u om één van bovenstaande producten aan te schaffen of bestaande te vervangen? Dan heeft u een partij nodig met verstand van zaken. Wij van Smart Installatietechniek zijn erkend installateur en weten door onze ruimte ervaring waar we over praten. We adviseren u graag.

Werkwijze